Jaša Tomić, ranije Modoš (mađ. Modos) je naselje u Srbiji u opštini Sečanj u Srednjobanatskom upravnom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 2373 stanovnika. Jaša Tomić je pogranično mesto. Rumunska granica je istočno na oko kilometar od sela. Naselje je u neposrednoj blizini reke Tamiš. Selo je dobilo ime po Jaši Tomiću, političaru iz 19. veka. Pre toga naselje se zvalo Modoš.

Selo je poznato po poplavi koja se dogodila 2005. godine kada se izlila reka Tamiš i poplavila veliki deo naselja. To je bila najveća poplava u Banatu u poslednjih stotinak godina.

U selu se osim pravoslavne nalazi i rimokatolička crkva podignuta 1911. godine koja je u lošem stanju usled starosti.

Jaša Tomić se nalazi na nadmorskoj visini od 81 metar. Zapadno od sela je selo Krajišnik, udaljeno oko 10 kilometara, južno su Sečanj i Šurjan, udaljeni 12 odnosno 7 kilometara. Najbliži veliki grad je Zrenjanin udaljen 41 kilometra.

Zemljište je ravničarsko, aluvijalnog porekla, sastavljeno od peščara, peska, lesa i ilovače. Površinski sloj zemljišta je uglavnom banatski černozem (oko 75%), a zastupljena je i naplavnica, slatina i smolnica.