1. Pokrajinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ – Sečanj, april
Tradicionalna manifestacija koja se održava u Sečnju. Učestvuje oko 200 najboljih recitatora iz Vojvodine, koji recituju poeziju na svom maternjem jeziku, srpskom ili na jezicima nacionalnih manjina i etničkih zajednica Vojvodine.

2. Drugi međunarodni pozorišni festival „GEST“ – Sečanj, april
Pozorišni klub Gest okupljajući mlade kreativne ljude koji su organizovali festivala koji svake godine publici predstave pozorišne predstave pre svega sa inovativnom tematikom.

3. Vredne ruke – Sečanj, jun
Mini-etno sajam gde izlagači predstavljaju tradicionalnu hranu, domaće proizvode (vina, rakije, sireve, med, i dr.), cveće, etno i ručne radove. Okuplja izlagače iz cele Vojvodine.

4. Tamiška regata – Jaša Tomić, jul
Tradicionalno se održava više od deset godina. Plovi se rekom Tamiš od Jaše Tomić do Pančeva u dužini od oko 120 km.

5. Likovna kolonija „GEST“ – Sečanj, avgust
Tradicionalo se održava svakog leta. Okuplja kako umetnike u zrelijim stvaralačkim godinama, tako i one umetnike koji pripadaju mlađoj generaciji, profesore umetničkih akademija i studente.

6. Tamiški dani – Sečanj, septembar
Posetioci imaju priliku da prisustvuju kulturno-umetničkom programu, sportskim dešavanjima, mini etno sajmovima, da se takmiče u ribolovu i kuvanju riblje čorbe, kao i da uživaju u pop i rok koncertima.

7. Tamiški kotlić – Jaša Tomić, septembar
Tradicija obeležavanja slave mesta kada je varoš oslobođena od okupatora 1944. godine. Pored tamburaških orkestara, dobre pesme i igre, tradicionalno se organizuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

8. Festival tradicionalnih pozoriših formi „FETRA“ – Jaša Tomić, septembar
Fetra je kulturno-umetnička manifestacija koja se u organizaciji Saveza amatera Vojvodine i kuda „ dr Borislav Jankulov“ iz Jaše Tomića. Posetioci imaju priliku da vide veliki broj amaterskih pozorišnih predstava iz Vojvodine.

9. Mitrovdanski susreti – Sečanj, novembar
Tradicija obeležavanja Mitrovdana kao crkvene slave mesta prerasla je u „Mitrovdanske susrete“, manifestaciju kojom se obeležava dolazak kolonista nakon Drugog svetskog rata u Banat.

10. Susreti pisaca sa granice – Sečanj, novembar
Manifestacija tradicionalno okuplja pisce iz Srbije i Rumunije. Neizmenično se održava u Sečnju i Temišvaru više od dvadeset godina.